Новости

Пипикине авантуре и Шта остаје послије заноса

 

Велики и мали љубитељи позоришних представа имаће прилику да гледају сјајну глумицу Јелицу Брестовац у представи  за дјецу „Пипикине авантуре“ и у представи  за одрасле, „Шта остаје послије заноса“? Обје представе играће се  4. априла. Цијена улазнице за дјечију представу износи 5 КМ а за одрасле 10 КМ и биће у продаји радним данима од сриједе, 29. марта од 9 до 15 часова,  а на дан играња од 9 часова па до почетка представа.

О представама:

Пипикине авантуре, 4. април у 18 часова,

Пипикине аватуре је врло лијепа, духовита, весела и  интерактивна прича, која говори о необичној дјевојчици и њеним авантурама. Представа подстиче дјецу на машту и игру, и оно, што је јако важно, буди свијест о једнакости, прихватању различитости, о љубави према свим људима на планети, као и према животињама. У представи има доста музике из далеких крајева свијета, а Пипи тако снажно и маштовито дочарава те свјетове, да свако са мало маште, може да их доживи. Дјеца активно учествују током цијеле представе. Порука представе: важно је другарство, игра, љубав према цијелом свијету.

 

Шта остаје послије заноса,  4. април у 20 часова

(Текст и режија: Исидора Бјелица)

У представи, глумица Јелица игра лик краљице Наталије Обреновић. Шта остаје послије заноса је историјска прича о најчуванијим тајнама наше историје, али глумица мајсторском глумом доказује да је ово заправо прича о свакој жени која је доживјела преваре, издаје, разочарења, борбу за дијете…Према ријечима Исидоре Бјелице , краљица Наталија Обреновић  је заправо  парадигма како женствености и романтичности тако и мајчинства и јачине али и борбе против табуа.  „Нема те жене која кроз заносе Наталијине, њене скрхане илузије, издаје, смијех и сузе не може да препозна себе и своје животне заблуде и ломове“, рекла је Исидора. Исидора модерном режијом и драматургијом приближава представу садашњем тренутку, тако да ово није само историјска истина о једној жени него и учење како издржати неиздрживо, и како послије најтежих тренутака постати јачи. Једну од најузбудљивијих прича европске историје испричаће нам Јелица Брестовац у тананој антиномији туге и смијеха гјде се смјењују сузе и смијех.

Представе су у организацији Културно – спортског центра Пале и Удружења љубитеља умјентости Пале УЉУП.

 

Подијели

0 comments on “Пипикине авантуре и Шта остаје послије заноса

Comments are closed.