Новости

Сњежана и седам патуљака

Драга дјецо, на нашем  репертоару налази се дјечија  хит представа СЊЕЖАНА И СЕДАМ ПАТУЉАКА у извођењу глумаца из позориштанца Маслачак из Бијељине. Представа ће се играти у понедјељак, 16. октобра са почетком у 18 часова.  Улазинице по цијени од 5 КМ  продаваће се на билетарници центра радним данима од сриједе, 11. октобра у временском периоду од 9 до 15 часова,  а на дан играња,  од 9 часова па до почетка представе.

 

Бајка Сњежана и седам патуљака:

Некада давно у измишљеној земљи живела је млада принцеза Сњежана у коју се заљубио један принц. Она је живјела са својом злом маћехом, краљицом, којој је чаробно огледало једног дана рекло да је Сњежана љепша од ње. Краљица је одмах постала љубоморна и наредила свом ловцу да је одведе дубоко у шуму и тамо убије. Ловац није имао срца убити недужну Сњежану, него ју је упозорио на злу краљицу и пустио да побјегне дубоко у шуму. Сњежана је трчала и трчала, све док није наишла на једну кућу у коју је ушла и заспала од умора.

Та кућа припада седморици патуљака који цијели дан раде у оближњем руднику. Када се они те вечери врате кући и примијете да им је неко био у кући, помисле да се ради о чудовишту или о лопову. Ипак, када упознају Сњежану, прирасте им к срцу и одлуче заштити је од зле краљице. Краљица се преруши у старицу како је Сњежана не би препознала те јој поклони отровну јабуку од које Сњежана умире. Тада се врате патуљци и почну прогањати краљицу која се попне на брдо и падне у провалију када је хтјела бацити камен на њих, те умире. Патуљци су саградили стаклени ковчег за Сњежану, немајући срца покопати је. Онда се појавио принц и пољубио Сњежану – након чега је она оживела. Вјенчали су се и отишли у његову земљу.

 

Подијели

0 comments on “Сњежана и седам патуљака

Comments are closed.