Новости

Теферич на Славији

Промоција романа наше суграђанке Сање Савић Милосављевић „Теферич на Славији“  одржаће се у Културном центру Пале, у петак , 10. марта, са почетком у 19 часова. О књизи ће, поред ауторке, говорити др Маријана Митрић и књижевник Горан Врачар. Улаз на промоцију је слободан.

О књизи:

Роман Сање Савић Милосављевић „Теферич на Славији“ говори о граничном, суштом, радикалном, духовном, али на начин који поштује ритам живота, нашег крхког људског постојања у природи и историји, којим се у поетичком смислу од ликова не праве концепти, а од искустава и њиховог осмишљавања идеологеме.

Ликови су на први поглед случајно спојени, стицајем животних околности, уз озбиљно преиспитивање судбинске природе њихових сусрета и веза. Међутим, ликови сликарке и потоње монахиње и младог делинквента и занатлије повезани су личношћу (бившег) монаха Данила (Дејана), а пре свега духовном перспективом коју он, на различите начине, пред њима отвара. Та повезаност на тај начин надраста произвољност и ефемерност случајности колико и нужност судбинског, постављајући је на план духа, који не да не искључује него и подразумијева слободу, па и слободу да се гријеши, пада, да се праве избори и да се преузима одговорност за своје поступке, какви год они били.

Подијели

0 comments on “Теферич на Славији

Comments are closed.