Новости

Почела 13. смотра рецитатора

Почела 13. смотра рецитатора

На Палама је синоћ почела 13. дводневна смотра рецитатора на којој ће стихове говорити више од 100 учесника узраста од четири до 24 године, а у оквиру прве вечери наступили су средњошколци и студенти.

Директор Средњошколског центра “Пале” Недељко Газивода рекао је новинарима да ће се публици представити средњошколци, студенти Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, дјеца из вртића “Бубамара” и Удружења “Сунце”, те ученици основних школа “Пале”, “Србија” и “Мокро”.

Почела 13. смотра рецитатора
Газивода је навео да учеснике Смотре оцјењује петочлани стручни жири, да је посљедњих година заинтересованост рецитатора велика, и да је циљ да манифестација, у организационом смислу, прерасте локалне оквире.

Професор Српског језика и књижевности у Средњошколском центру “Пале” Бранка Малинић Чугаљ истакла је да је вечерас наступило 18 рецитатора из Средњошколског центра, а да жири сваке године проглашава по три најбоља рецитатора у четири узрасне категорије основаца и три најбоља рецитатора међу средњошколцима.

Почела 13. смотра рецитатора
Ученик трећег разреда Гимназије Јована Елек каже да десети пут учествује на Смотри рецитатора.

“Публици сам се представила пјесмом Матије Бећковића `Господе помилуј`”, рекла је Елекова.

Почела 13. смотра рецитатора
Ведран Грујић, ученик другог разреда Средњошколског центра “Пале”, смјер Гимназија, навео је да први пут учествује на Смотри и да је рецитовао стихове Милоша Црњанског.

“Уз помоћ рецитаторске секције, као и уз помоћ јавног наступа, превазилази се трема и за нас, ученике, то је веома важно”, додао је Грујић.

Манифестација ће бити настављена сутра у 18.00 часова.

Подијели

0 comments on “Почела 13. смотра рецитатора

Leave Comment