Спортска дворана „Пеки“

Спортска дворана

Спортско-пословни центар „Пеки“ Пале смјештен је уз саму обалу ријеке Миљацке, између зграде административног центра општине Пале и фудбалског стадиона „Романија“. У склопу Центра налази се спртска дворана димензија 26 x 48 m.

Капацитет трибина је 2160 сједећих мјеста и 200 мјеста за стајање на галеријским просторима. У простору иза аут-линија могуће је поставити још 300 столица за сједење. У функцији су тренутно двије сале. Велика сала намјењена за дворанске спортове: одбојку, кошарку, рукомет, мали фудбал као и ритмичку гимнастику. Мала сала намјењена је за све врсте борилачких спортова и вјештина. Сале су урађене и опремљене по најновијим свјетским стандардима, што значи да спортска дворана „Пеки“ испуњава све услове за одржавање међународних такмичења, како дворанских спортова тако и борилачких.

У склопу дворане налази се пет савремено опремљених свлачионица са мокрим чворовима и туш-кабинама. Четири свлачионице су намјењене за спортисте и рекреативце а једна свлачионица је намјењена за судије делегате. Поред свлачионица, смјештен је диспанзер спортске медицине. Дворана има властиту бину димензија 6 х 8 метара, која служи за одржавање јавних, културних и забавних скупова. Један дио простора у Спортско-пословном центру „Пеки“, од око 2000 квадратних метара планиран је за теретану, куглану, ресторан, бифе, спортске бутике и стони тенис. У дворани „Пеки“ налазе се канцеларије за менаџмент установе. Спортско дворана „Пеки“ је скупштинском одлуком припојена Јавној установи за културу „Културно-спортском центру“ Пале. Отворена је 27. августа 2012. године.

За све додатне информације молимо Вас да позовете контакт број 057/225 – 936.

Спортски поздрав!