Конференција беба

Конференција беба

Идеју да се организује необична манифестација посвећена дјеци, понудили су Културном центру Пале давне 2000.године, њих неколико тада младих очева. Назвали су је „Конференција беба“ и она се од Пала путем медија проширила на простор Републике Српске, тако да се већ годинама организује као државна манифестацију у свим градовима и општинама широм Српске.

Традиционално пред Видовдан, 27. јуна, на паљанској променади окупи се на стотине поносних родитеља који шетају са својим малишанима. Уз пригодан забавни програм и уз помоћ спонзора организатор Културно-спортски центар Пале, подијели на десетине вриједних поклона.

„Чланови“ Конференције су дјеца узраста до двије године, а према пропозицијама бира се трочлано предсједништво које чине – најмлађа присутна беба на конференцији постаје предсједник (мандат на годину дана), најстарија присутна беба на конференцији која по евиденцији пуни двије године до Видовдана постаје први потпредсједник, а друга по млађини присутна беба на конференицији постаје други потпредсједник. Општина Пале новчано награђује породицу са четворо и више дјеце. Ова необична приредба слави љепоту породице и радост рађања.

 

И ове године, дакле 27. јуна 2021. уз пригодан културно-забавни програм организована је 22. Конференција беба, која је до сада окупила највећи број пријављених беба, њих чак 217. Изабрано је и трочлано предсједништво по пропозицијама „Конференције“, а ове године то су:

 

ПРЕДСЈЕДНИК 22. КОНФЕРЕНЦИЈЕ БЕБА

Урош (Бојан) Ћеклић, рођен 15. јуна 2021. године

 

ПРВИ ПОТПРЕДСЈЕДНИК 22. КОНФЕРЕНЦИЈЕ БЕБА

Душан (Драгомир) Петровић

 

ДРУГИ ПОТПРЕДСЈЕДНИК 22. КОФЕРЕНЦИЈЕ БЕБА

Сара (Мирјана) Калуђеровић

 

Поред бројних поклона који су подијељени на Конференцији, а коју су обезбиједили спонзори и пријатељи Конференције беба, уручена је и посебна новчана награда за вишечлану породицу Жеље и Радована Станишића, а обезбиједила ју је општина Пале. Наш дугогодишњи пријатељ и вјерни пријатељ беба и дјеце WORLD VISION за сваку пријављену бебу обезбиједио је поклон пакет. У забавном дијелу програма поред водитеља и аниматора ЛИЛО ЛАНДЕ, који је дјецу забављао уз своје дјечије хитове, учествовали су и маскоте Мини, лутка ЛОЛ и Патролне шапе, а на самом почетку програма Плесни студио „Орион“, са својим најмлађим члановима извели су три плесне нумере. Народ који има дјецу има и будућност. Видимо се догодине у исто вријеме.