Конференција беба

Конференција беба

Идеју да се организује необична манифестација посвећена дјеци, понудили су Културном центру Пале давне 2000. године, њих неколико тада младих очева. Назвали су је „Конференција беба“ и она се од Пала путем медија проширила на простор Републике Српске, тако да се већ годинама организује као државна манифестацију у свим градовима и општинама широм Српске.

Традиционално пред Видовдан, 27. јуна, на паљанској променади окупи се на стотине поносних родитеља који шетају са својим малишанима. Уз пригодан забавни програм и уз помоћ спонзора организатор Културно-спортски центар Пале, подијели на десетине вриједних поклона.

„Чланови“ Конференције су дјеца узраста до двије године, а према пропозицијама бира се трочлано предсједништво које чине – најмлађа присутна беба на конференцији постаје предсједник (мандат на годину дана), најстарија присутна беба на конференцији која по евиденцији пуни двије године до Видовдана постаје први потпредсједник, а друга по млађини присутна беба на конференицији постаје други потпредсједник. Општина Пале новчано награђује породицу са четворо и више дјеце. Ова необична приредба слави љепоту породице и радост рађања.