Новости

Гусларско вече ГД „Старина Новак“ Пале

Гусларско друштво „Старина Новак“ Пале у сарадњи са ЈУ „Културно – спортски центар“ Пале, поводом егзодуса сарајевских Срба из Сарајева, организују гусларско вече 18. марта 2022. године (петак) у 19:00 часова.

У програму учествују гуслари ГД „Старина Новак“ Пале: Васо Ђондовић, Илија Работа, Душан Пејић, Влајко Работа, Зоран Голубовић. Гости вечери су: Милан Дашић из Удружења гуслара „Сердар Ј. Вукотић“ са Жабљака, Ранко Минић из Удружења гуслара „Војвода Момчило“ са Жабљака, Горан Перовић – Цуца из Удружења гуслара „Божо Ђурановић“ из Никшића и Ристо Лечић из Удружења гуслара „Војвода Н. Видаковић“ из Требиња. Специјални гости су: Камерни хор Пале, Стефан Лопатић, професор историје, Предраг Јаничић, епски пјесник из Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Н. Видаковић“ из Требиња. Водитељ програма је Божица Голубовић.

Улазнице по цијени од 5 КМ можете купити на билетарници Културног центра Пале у четвртак, 17.3. од 18:00 до 20:00 часова и у петак, 18.3. од 17:00 до 19:00 часова. За пензионере улаз је бесплатан.

Подијели

0 comments on “Гусларско вече ГД „Старина Новак“ Пале

Comments are closed.