Новости

Позоришна представа: „СМРТ И БОЈАНА“

Позоришна представа СМРТ И БОЈАНА биће изведена на сцени Културног центра Пале у суботу, 21. маја са почетком у 20 часова. Улазнице по цијени од 5 КМ биће у продаји на дан пројекције у временском периоду од 18 до 20 часова. Резервације се могу извршити путем контакт телефона
057/ 227-132.

Да ли освета и казна доносе олакшање напаћеној души? Да ли је кошмар лакши ако добије име? Стара прича о гријеху и опросту води своје актере до неизбјежног краја, а тај крај није за свакога исти.

У комаду Смрт и Бојана аутор се бави проблемима који одувијек прате људе и њихове судбине. То је суочавање са чином освете али и опроста, туђег и властитог. Ти моменти, уколико дође до њих, обично су неријешиви у правом смислу те ријечи. То значи да је неко увијек страдалник, а ријетко ко доживи праву задовољштину јер сама освета не исправља свој узрок, своју прошлост. Кроз једну ситуацију која може послужити као модел суочавања „духова из прошлости“, у реалном времену, могу се ријешити или закомпликовати многе судбине. Од наших избора, у том и таквом „препознавању“, зависи даљи ток наших живота или смрти.
Основни предмет сукоба у комаду јесте однос ликова према власатитој прошлости, а затим директни сукоб ликова који се први пут срећу иако су директно утицали једни другима на животе у прошлости.
Аутор је конциповао позоришну представу засновану на вјечним мотивима гријеха, казне и/ или опроста. Увијек препознатљива и ванвременска тематика, приказана на један, већинским дијелом реалистичан начин, омогућава гледаоцу да препозна емоцију која произилази из сукоба ових стања свијести и емоција и да кроз својеврсну катарзу дође до закључака о садашњости која се ослања на наше поступке у прошлости.
Зоран Тодоровић
СМРТ И БОЈАНА

ИГРАЈУ:
Надежда Драшковић
Никола Шеховац
Немања Поповић
Будимирка Кењић

Режија: Зоран Тодоровић
Продукција: Студио „Театролог“

Подијели

0 comments on “Позоришна представа: „СМРТ И БОЈАНА“

Comments are closed.