Новости

Премијера филма „ТОМА“

Ново филмско остварење српске кинематографије филм „ТОМА“ биће премијерно приказан у Културном центру Пале у више термина. Филм представља импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетничком миљеу тадашње Југославије.
Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих умјетника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.
“ТОМА ” је биографски филм о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души.
Филм прати двије линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лијечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство.
Друга линија прати Томин живот: од дјетињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.
Оригинални наслов: Тома
Режисер : Драган Бјелогрлић
Глумци : Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, у улози мајке – Мирјана Карановић
Трајање филма: 140 мин.
Жанр : биографски
Земља поријекла: Србија
Дистрибуција : Оскар филм
ТЕРМИНИ:
–  четвртак, 23.9.2021. у 17:30 и 21:00
–  петак, 24.9.2021. у 18:00 и 20:30
Цијена улазнице износи 4 КМ. Улазнице ће бити у продаји од понедјељка 20. септембра, и моћи ће се купити радним данима од 9 до 15 часова и од 18 до 20 часова, а на дане играња од 9 па до почетка пројекција. Резервације можете извршити путем контакт телефона 057 / 227 -132. Резервација важи до 12 часова наредног дана од момента када извршите резервацију.

Подијели

0 comments on “Премијера филма „ТОМА“

Comments are closed.