Новости

ФИЛМСКИ КАМПУС – ОД 11. ДО 16. ОКТОБРА 2021.

ОД 11. ДО 16. ОКТОБРА – ФИЛМСКИ КАМПУС
Овогодишњи, десети по реду, ФИЛМСКИ КАМПУС који организује Кинотека РС, биће одржан од 11. до 16. октобра у просторијама Културног центра Пале.
Кампус ће бити отворен у понедјељак, 11. октобра у 19:00 часова пројекцијом документарног филма „Заклињем се“ који је освојио Гран – при на овогодишњем Мартовском фестивалу у Београду. Гости Кинотеке РС на отварању Кампуса биће режисер и продуцент филма Никола Драговић и Предраг Бамбић.
На Кампусу ће учествовати студенти и професори са пет регионалних умјетничких академија: Академија умјетности Бања Лука, Академија сценских умјетности Сарајево, Факултет драмских умјетности Цетиње, Факултет драмских уметности Београд и Академија уметности Нови Сад.
Свакога дана од 12. до 15. октобра у терминима од 09:30 до 13:00 часова, у биоскопској сали Културног центра Пале биће одржавана предавања за студенте. Предавачи ће бити еминентни филмски радници из окружења:
Тања Бошковић, Предраг Велиновић, Дејан Дабић, Александар Саша Ердељановић, Лордан Зафрановић, Радослав Зеленовић, Божидар Марјановић, Стефан Младеновић, Слободан Симојловић и Снежана Трстењак.
Осим предавања за студенте, свако вече у термину од 19:30 часова у биоскопској сали Културног центра Пале, Кинотека РС је препремила и филмски програм.
Осим филма „Заклињем се“ којим се отвара ФИЛМСКИ КАМПУС, биће приказани и „Ујед анђела“ (1984) режија: Лордан Зафрановић, „Довлатов“ (2018) режија Алексеј Герман Млађи, „Жив човек“ (2020) режија Олег Новковић и „Волим те највише на свету“ (2003) режија Предраг Велиновић.
За све вечерње пројекције, осим за филм „Жив човек“, који ће, у договору са продуцентом, бити приказан само учесницима Кампуса, улаз за публику је слободан.
Одржавање овогодишњег ФИЛМСКОГ КАМПУСА на Палама подржали су Министарство просвјете и културе Републике Српске, Министарство цивилних послова БиХ, Општина Пале и ЈУ Културно – спортски центар Пале.

Подијели

0 comments on “ФИЛМСКИ КАМПУС – ОД 11. ДО 16. ОКТОБРА 2021.

Comments are closed.