Новости

ОЦ Јахорина – у склопу конкурса „Буди дијете Јахорине“, позоришне представе

Олимпијски центар Јахорина у склопу конкурса под називом „Буди дијете Јахорине“ поклања три представе које ће се одиграти у нашем центру.
Термини представа су: Пиџама за шестoро – 10. октобар у 20 часова, Кројачки салон – 16. октобар у 20 часова и Краљ Жабац, дјечија представа -21. октобар у 18 часова.
Прва представа која ће се одржати у Културном центру је комедија „Пиџама за шесторо“, у извођењу Градског позоришта Јазавац из Бања Луке. Заснована је на комичном виђењу живота као начину осмишљавања драмске радње и заплета. Покретач драмске радње је страсна жеља главног лика да, иако ожењен, има љубавну везу са другом женом. Та жеља, ставља га у низ комичних ситуација у којима се извргавају смијеху и подсмијеху мане и пороци појединца и читавог слоја одређеног друштва.
На конкурсу „Буди дијете Јахорине“ право учешћа имају сви ученици основних и средњих школа са подручја града Источно Сарајево, који могу учествовати са свим врстама ликовних и литерарних радова, фотографијом или видео снимком. Циљ је да ученици кроз све врсте умјетничког изражавања на креативан начин представе своје виђење наше олимпијске планине.
Радови се могу доставити на два начина. Преко својих учитеља или разредних старијешина или директно преко формулара који се може наћи на страници Олимпијског центра.
Сви ученици који пошаљу радове добиће персонализоване сезонске ски карте за радне дане (понедјељак- петак).
Конкурс је отворен до 30. октобра. Сви који нису стигли да се пријаве, могу то учинити на дане играња представa директно у Културном центру. Треба само да дођу на представе и доставе своје радове или исте да родитељи доставе.
Подржимо акцију „Буди дијете Јахорине“.

Подијели

0 comments on “ОЦ Јахорина – у склопу конкурса „Буди дијете Јахорине“, позоришне представе

Comments are closed.