Новости

Наступ познатих фрулаша и глумице Иване Жигон

У оквиру манифестације „Сретењски дани“ која ће се одржати у периоду од 13. до 20. фебруара 2023. године, најављујемо Концерт фруле који је заказан за сриједу, 15. фебруар, са почетком у 19 часова. На концерту ће учествовати најбољи фрулаши из Србије и Републике Српске а специјални гост вечери биће првакиња Народног позоришта из Београда Ивана Жигон. Не пропустите јединствену прилику да уживате у наступу популарне српске глумице и познатих фрулаша уз слободан улаз.

Цртани филм: Кикорики- Већ виђено (2023)

Једно од најишчекиванијих остварења у модерној српској кинематографији,  филм „Олуја“ , биће приказан  у Културном центру Пале,  у суботу и недјељу, 18. и 19. фебруара, у терминима од 17:30 и 20:00 часова. Поред Олује, припремили смо и цртани филм „Кикорики: Већ виђено “ који ће се  приказати исте дане као и Олуја,  само у термину од  16 часова.

Цијена улазнице по пројекцији износи 5КМ.

Продаја и резервација карата почиње у  уторак, 14. фебруара у термину од 9 до 15 часова, а на дане играња од 14 часова па до почетка пројекција.

 

Домаћи филм ОЛУЈА

Једно од најишчекиванијих остварења у модерној српској кинематографији,  филм „Олуја“ , биће приказан  у Културном центру Пале,  у суботу и недјељу, 18. и 19. фебруара, у терминима од 17:30 и 20:00 часова. Поред Олује, припремили смо и цртани филм „Кикорики: Већ виђено “ који ће се  приказати исте дане као и Олуја,  само у термину од  16 часова.

Цијена улазнице по пројекцији износи 5КМ.

Продаја и резервација карата почиње у  уторак, 14. фебруара у термину од 9 до 15 часова, а на дане играња од 14 часова па до почетка пројекција.

 

Промоција књигe

Промоција књиге ДОШЛО МИ ИЗ ДУШЕ аутора Ковиљке Гавриловић биће одржана у уторак, 27. децембра 2022. године у 19 часова, у сали Културног центра Пале. Ово је ауторкино друго дјело у издању Књижевне Омладине Србије која је препознала квалитет књижевног израза и истој за прву књигу „Сокаком до успомена“ додијелила престижну награду Пегаз 2021.
Поред ауторке, о књизи ће говорити еминентни познаваоци књижевности, а присутну публику очекује лијепо вече испуњено успоменама на властита дјетињства, баште и сокаке у које нас ауторка уводи. Кроз ову књигу ауторка нас води до најтананијих нити које излазе из душе, описујући и славећи љубав прије свега како према родном прагу и огњишту, тако и према свему што за љубављу чезне.

ДЈЕЧИЈА НОВА ГОДИНА

Драга наша дјецо, само због вас, по први пут у нашем граду организујемо Дјечију Нову годину. Дочек Дјечије Нове године биће организован 31. децембра 2022. године од 12 часова на бини испред сластичарне Наш Сиднеј. Са нашим пријатељима суорганизаторима за све малишане припремили смо изненађења која ће вас обрадовати и усрећити. Видимо се.

Подјела пакетића и новогодишња представа „Новогодишњи крадљивци пакетића“

Драга дјецо, маме и тате, баке и деке, имамо још једну лијепу вијест за све вас. Поред подјеле пакетића у поводу Светог Николе, организујемо и нашу традиционалну новогодишњу подјелу пакетића. Специјално за вас, чланови Студентског позоришта Пале припремили су новогодишњу представу “Новогодишњи крадљивци пакетића“.
Наравно, поред представе, ту је и неизоставна фотографија са Деда Мразом.
Подјела ће се врштити у суботу, 24.12.2022. године у термина од 10:00, од 12:30 и од 16 часова.
Цијена улазнице за дијете је 5 КМ, и у ту цијену урачната је представа и слика са Деда Мразом. Цијена карте за родитеље и осталу пратњу уз дјeцу износи такође 5 КМ.
Пријаве ћемо вршити од понедјељка, 5. децембра од 9 до 15 часова у канцеларији на првом спрату.
Истовремено ћемо вршити пријаву за обје подјеле, и никољданску и новогодишњу, и како би се избјегла могућа грешка, нагласите за коју се пријављујете.
Ваше новогодишње расположење може полако да почне уз Културни центар.

Љубавни кабаре „Брак од А до Ш“

Љубавни кабаре „Брак од А до Ш“ Позоришта „Славија“ из Београда, урађен је по мотивима бродвејског свјетског кабареа и сачињен је у облику вињета повезаних централном темом љубави и односа мушкарца и жене у којима се говори о упознавању, романси, браку, дјеци, љубавницима и новим везама. Серије вињета сачињене су назависно једне од других, али осмишљене тако да представљају дешавања током цијелог живота. Познати свјетски и домаћи хитови у извођењу глумаца само употпуњују цијелу причу. Игра се на свим континентима са великим успјехом. У нашем Културном центру играће се у четвртак, 22. децембра, у 19:00 часосва. Цијена улазнице износи 10 КМ и биће у продаји од понедјељка, 19. децембра од 9:00 до 15:00 часова, а на дан играња, од 9:00 па до почетка представе.

Домаћи филм: ВЕРА

Нове филмска пројекција „Вера“ биће приказана у Културном центру Пале у уторак, 29. новембра 2022. године у 20:00 часова. Цијена улазнице износи 5 КМ и биће у продаји на билетарници Културног центра радним данима од четвртка, 24. новембра (од 9:00 до 15:00 часова), а на дан пројекције од 9:00 до 20:00 часова.

Филм Вера је инспирисан истинитом причом о Вери Пешић, шпијунки из времена Другог свјетског рата, коју су неки називали српска Мата Хари.

У лавиринту шпијунских игара на Балкану, од Беча до Цариграда, Вера Пешић опстаје међу југословенским, њемачким и британским шпијунима с двоструким и троструким агентима, сама, без идеологије, али одлучна да се бори и преживи.

Дјечија представа: „Меда Падингтон“

Хит представа за дјецу „Меда Падингтон“ у извођењу глумаца Позоришта „Машине бајке“ из Београда, биће изведена на сцени Културног центра Пале 18. новембра са почетком у 18:00 часова. Представа прати Меда кроз разне авантуре. У представи играју Маша Пантић, Ђорђе Јовичић и Драгана Вујић.
Улазнице по цијени од 5 КМ биће у продаји од понедељка 14. новембра, у временском периоду од 9:00 до 15:00 часова, а на дан играња, у петак, од 9:00 па до почетка представе. Резервације се могу извршити путем контакт телефона 057/227-132, а које ће важити 24 сата од момента резервације.