Новости

Петнаести Дани Душка Трифуновића

Традиционална манифестација „Дани Душка Трифуновића“ је једна од најдуговјечнијих манифестација које организује „Културно-спортски центар“ Пале , у знак сјећања на нашег великог пјесника. Прве вечери, 12. септембра са почетком у 19 часова, одржаће се поетско вече када ће се публици представити наш познати глумац Војин Ћетковић који ће кроз стихове и анегдоте присутној публици приближити љепоту писане ријечи.
У понедјељак, 13. септембра, са почетком у 19 часова, одржаће се програм за одрасле „Буквално тако“. Омаж о Душку говориће познати писци и пјесници: Богомир Мијатовић, Горан Врачар, Миленко Шарац, Душко Пеуља и Вид Вукелић. Такође, у склопу ове вечери биће и промоција књиге „Слушај мене, а ради по своме“ аутора Богомира Мијатовића који ће уједно и бесједити о Душку. У музичком предаху учествује Камерни хор из Пала на челу са Јеленом Аничић, те музичари Маријана Капуран и Милош Маловић.
У уторак. 14. септембра, пјесници ће у јутарњим часовима посјетити основне школе на подручју Града Источног Сарајева и кроз програм „Триком, сликом и музиком“ одржати интерактивне часове са ученицима. Истог дана, у 15 часова, у нашем Центру одржаће се промоције књиге „Побједа у зору“ ученика петог разреда Основне школе „Пале“ Лазара Јокића. Програм се даље наставља са проглашењем побједника и додјелом награда за финалисте Конкурса за најбољи литерарни рад на тему „Даљине“. У музичком дијелу учествују ученици „Школе за основно музичко образовање“ Источно Сарајево – Одјељење Пале.

Подијели

0 comments on “Петнаести Дани Душка Трифуновића

Comments are closed.